Historie

Boom’s Blues Club ziet ruim een jaar geleden het levenslicht en de club heeft nu al volwassen trekjes. Met drie geslaagde bluesavonden in the pocket kan de toekomst met vol vertrouwen tegemoet worden gezien.

De wapenfeiten op een rijtje (korte historie):

27-10-18

Smugglers Bluesband & The Veldman Brothers

Tweede Blues concert bij Café de Boom op zaterdag 27 oktober met Smugglers Blues Band en The Veldman Brothers. Op zaterdag 27 oktober organiseert de Boom’s Blues Club weer een concert voor blues liefhebbers uit Oldenzaal en omgeving. Het eerste concert afgelopen maart was zo succesvol dat al snel werd besloten om in samenwerking met café de Boom een vervolg te organiseren. Dat gaat plaatsvinden op zaterdag 27 oktober as. De grote zaal van café de Boom zal dan weer het podium zijn van het optredens van twee bands. Café de Boom is te vinden aan de Bentheimerstraat 43 aan de Brandvijver.

23-08-18

The Buzz en Phil James & the Flames

Boom’s Blues Club is op deze donderdagavond nauw betrokken met het organiseren van de opening van De Boeskool is Lös 2018. In de tuin van stadsbrouwerij De Bombazijn wordt ‘s avonds het stadsfeest geopend door puike optredens van The Buzz en Phil James & the Flames, pure blues vanuit Osnabrück. Enkele honderden liefhebbers vermaken zich uitstekend in een Woodstock-achtige sfeer. De avond wordt dan ook afgesloten met een geweldige stortbui.

16-03-19

Harp Mitch & Ticket West

Deze datum moet worden aangekruist in de agenda van iedere echte bluesmuziekliefhebber. Harp Mitch & Ticket West staat deze avond garant voor muziek die je écht niet mag missen. Zelf omschrijft de leader of the band de avond als een ‘West Coast Blues Party’ (informatie: www.harpmitch.com). U bent alvast gewaarschuwd: de thuisblijver krijgt zeker ongelijk!

10-03-18

The Buzz

Op deze zaterdagavond weten een kleine driehonderd bluesliefhebbers de weg naar café De Boom moeiteloos te vinden. Niet tevergeefs, want de legendarische Oldenzaalse band The Buzz weet het publiek al vanaf de aftrap aan zich te binden door nóg meer te spelen dan blues. De band legt als het ware de loper uit voor de tweede optredende groep More than Blues (Arnhem). Het publiek kan beide bands ten volle waarderen. Dat is duidelijk te zien én te horen. Avond meer dan geslaagd.