27-10-18

Gepubliceerd door

Smugglers Bluesband & The Veldman Brothers

Tweede Blues concert bij Café de Boom op zaterdag 27 oktober met Smugglers Blues Band en The Veldman Brothers. Op zaterdag 27 oktober organiseert de Boom’s Blues Club weer een concert voor blues liefhebbers uit Oldenzaal en omgeving. Het eerste concert afgelopen maart was zo succesvol dat al snel werd besloten om in samenwerking met café de Boom een vervolg te organiseren. Dat gaat plaatsvinden op zaterdag 27 oktober as. De grote zaal van café de Boom zal dan weer het podium zijn van het optredens van twee bands. Café de Boom is te vinden aan de Bentheimerstraat 43 aan de Brandvijver.

De organisatie is erin geslaagd een attractief programma samen te stellen voor deze avond die om 21.00 begint met een optreden van Smugglers Blues Band. Deze band is een Euregionale formatie uit Twente en Duitsland en bestaat uit Andreas Kösling op zang/harp/gitaar (Epe Duitsland), Frank Raffa op bas (Hengelo), Oscar Pals op drum (Hengelo) en Erik ten Thij uit Enschede op gitaar. De Smugglers onderscheiden zich door een zeer gevarieerd bluesrepertoire. De ervaring leert dat de Smugglers zowel bij “die-hard blues publiek” als bij meer algemene live-muziek liefhebbers goed over komt. Deze band was in de jaren ‘70 “wereldberoemd” in blues-minnend Duitsland.
Om 22.30 wordt het concert vervolgd met een optreden tot middernacht van de vermaarde blues formatie The Veldman Brothers. Deze band staat al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse Bluesscene. De broers Gerrit (gitaar en zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter Fred van der Woude op bas en Hans Nijenhuis op drums. Vier muzikanten met passie en enthousiasme voor de blues. De band won de Dutch Blues CD award 2016 met hun nieuwe album Refuel. The Veldman Brothers hebben een heel eigen herkenbare sound. Blues, rhythm and blues, westcoasblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk.
De Boom’s Blues Club is er ook deze keer weer in geslaagd om de avond entreevrij te houden. Wel zal er gevraagd worden om een vrije gift. Voor de liefhebber van bluesmuziek wordt zaterdag 27 oktober een dag bom naar uit te kijken.